Липсата на пари може да спре лечението на болна от рак майка от Добрич

12:40, 09 юни 17 25 935 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лечението на болна от рак майка от Добрич може да се наложи да бъде прекратено, тъй като събраните от дарителска кампания средства не достигат. „Положението е отчайващо, парите свършват, а ракът не чака, покосява едно младо тяло, една млада майка, която намери сили да застане пред нас и да изрече думите "Аз само искам да живея"!, споделиха близки на Йорданка Петкова от Добрич. Тя е на 40 години, майка на две дъщери, прекрасен човек и приятел. Миналата година й е открит злокачествен карцином на млечната жлеза. Дани решава да се бори. Подлага се на операция във Варна, където отстраняват цялата гърда. Подлага се на 8 тежки химиотерапии, на 25 лъчетерапии. Само 10 дни след приключване на лъчетерапията, Дани напипва топче на врата, на лимфните възли. Скенер установява рецидив. 

След проведена дарителска кампания бяха набрани част от средствата, необходими за лечението на Дани в испанска клиника. Тя нямаше време да чака и замина. Според близките й, лечението й върви добре. Парите за цялото лечение обаче не са събрани и ще дойде момент, в който Дани ще бъде принудена да прекъсне лечението, защото няма да има как да го плати.

„Болно ми е да си помисля, че ще кажем на две дечица, че майка им може и да ги изостави, защото ние успяхме да помогнем само толкова”, сподели близка на Дани. Тя призова отново за съпричастност, за да може Дани да живее.

Приятели на Дани призовават: „Нека помогнем на Дани да живее, да се усмихва, да се радва на живота и дъщерите си! Да покажем, че когато сме заедно, някаква си сума и някаква зла диагноза няма да отнемат един млад живот!” В различни търговски обекти в Добрич са поставени дарителски кутии.

Желаещите да помогнат на Дани, могат да го направите чрез: 

Банкова сметка - Societe Generale Expressbank 
BG52 TTBB 9400 1509 0025 51 
титуляр - Йорданка Атанасова Петкова 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама