Валентин Радев обмени информация с колегите си Музалас и Калиняк

12:41, 09 юни 17 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На работна среща в Люксембург, министърът на вътрешните работи на България Валентин Радев и министърът по миграция на Гърция Янис Музалас обсъдиха обмена на информация за миграционната ситуация в двете страни.

Акцент в разговорите бяха предизвикателствата, пред които са изправени страните ни и предприетите действия за преодоляването им. Министрите направиха оценка на изпълнението на съвместното изявление ЕС-Турция, както и на развитието по актуални теми от дневния ред на Съвета в областта на управлението на миграцията и реформата на общата система за убежище. Гръцката страна отправи покана към министър Радев за посещение в южната ни съседка, за да се запознае на място с функционирането на горещите точки на гръцките острови, съобщиха от пресцентърае на МВР.

По време на кратка среща със словашкия министър на вътрешните работи Робърт Калиняк, министър Радев изрази благодарност за последователната и неотменна подкрепа на Словакия към България в последните години по всички ключови въпроси. Постигната бе договореност за споделяне на отит в провеждането на председателството на Съвета. С оглед продължаване на задълбочена дискусия в тази област българският вътрешен министър отправи покана към колегата си от Словакия за скорошно посещение в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама