Адвокати съветват безплатно социално слаби в Стара Загора

12:49, 09 юни 17 25 1264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионален център за консултиране към Адвокатския съвет на адвокатската колегия откриха в Стара Загора. В него безплатни правни консултации ще дават двадесет и двама  адвокати от Старозагорската колегия.

От услугите им ще могат да се възползват граждани от уязвими социални групи, чиито доходи са до минималния праг на бедност у нас. Центърът ще могат да посещават за правен съвет и социално слаби лица, пострадали от насилие.
 
Регионалният център ще предоставя и мобилни услуги. В определени дни от месеца адвокати ще посещават по-малките населени места от областта, за да консултират на място нуждаещи се от съвет  граждани.
 
Гости на откриването бяха областният управител Гергана Микова, Елена Чернева, председател на Националното бюро за правна помощ, Златина Йовчева, председател на Съвета на адвокатската колегия в Стара Загора, адвокати. 

„Радвам се, че старозагорските адвокати са прегърнали идеята да помагат безвъзмездно с юридически консултации на хора, които често не могат да си ги позволят заради ограничените си доходи”, коментира областният управител.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:13, 24 дек 22

Имам нужда от помощ за да спася човек моля за реакция

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама