Разград е домакин на финалите на ученическите игри по тенис на маса за момичета и момчета

13:27, 09 юни 17 / Спорт 25 1161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Разград днес стартираха финалите на ученическите игри по тенис на маса за момичета и момчета 5-7 клас, съобщиха от областната администрация. Състезанията се провеждат в спортната зала на ОУ “Васил Левски“, те продължават до неделя, когато за 10.30 ч. е насрочено награждаването.

В турнира участват отбори момичета от Две могили, Варна, Свищов, Бургас, Чепеларе, Роман, Златица, Ардино, София и Разград, при момчетата тимовете са от Търговище, Ардино, Варна, Перник, Горна Оряховица, Сливен, Роман, Панагюрище, София и Разград. Представители на област Разград и при момичетата и при момчетата са от ОУ “Д-р Петър Берон“ - с. Осенец.

Организатори на надпреварата са Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионалното управление на образованието, Областен клуб „Спорт в училище“, СКТМ “Лудогорец“ и община Разград.

 

На официалното откриване на турнира присъстваха заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на РУО - Разград Атанас Дончев, началникът на отдел „Образование“ в община Разград Елка Драмалиева, председателят на Областния клуб „Спорт за учащи“ Милена Стоянова, председателя на СКТМ“Лудогорец“ Мартин Нешев.

Главен ръководител на състезанието е Цветан Танев, главен съдия – Симеон Тодоров, а главен секретар - Мартина Терзиева.

 

Игрите бяха открити официално от заместник областния управител Евгени Драганов. Той пожела на младите състезатели да станат достойни представители на България на европейски, световни и олимпийски състезания. Поздрави ги за избора да тренират тенис на маса, да възпитават у себе си спортен дух и да растат извън среда на наркотици и агресия, и да тръгнат с прекрасни спомени от Лудогорието. Драганов отбеляза още, че в момента Разград е столица на „Ученическите игри“, вчера той откри още едно състезание от този турнир – по волейбол за момчета от 5—7 клас.

 

Част от церемонията по откриването на „Ученическите игри“ по тенис на маса бе и полагането на клетва за честна игра и съдийство. От името на състезателите обещанието изрече Румелина Иванова от ОУ “Д-р Петър Берон“ - Осенец, а на съдиите – Симеон Тодоров.  Той получи специална награда от РУО – Разград за изключителен принос в развитието на ученическия спорт“. 

 

Музикалният поздрав за участниците в състезанието бе от Мария Божидарова от класа по поп пеене на Свилена Дечева в Центъра за работа с деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама