Викат жандармеристи за охрана на горите

13:43, 09 юни 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Югозападното държавно предприятие е предприело всички законови действия във връзка с демонстративната незаконна сеч на над 200 дървета от бял бор в землището на село Бистрица. 

Уведомени са Районната прокуратура Дупница и Регионалната дирекция по горите - Кюстендил. Със заповед на директора на ЮЗДП Дамян Дамянов, служители от шест териториални поделения са мобилизирани да извършват денонощна охрана по график в района на нарушението. Потърсено е съдействие от страна на Дирекция „Жандармерия”.

Вандалската сеч е концентрирана на едно място, в два съседни подотдела, като повалената дървесина не е разкроена и не е извозена. Това навежда на мисълта, че дръзкото посегателство е тенденциозно и умишлено, с цел да се компрометират засилените мерки по опазване на горските територии в обхвата на стопанството.

Още в първия ден след откриване на нарушението служителите на „ДГС Дупница” съставят констативен протокол, в който са описани количествата, броя и обема на незаконно отсечената дървесина. Предприети са действия за транспортирането й до базата за съхранение в двора на стопанството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама