Заловиха дрогиран младеж да шофира пълна кола с хора

13:55, 09 юни 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненец на 21 години е задържан след полицейско преследване снощи, съобщиха от областната дирекция на МВР. Той е шофирал пълна кола с хора след употреба на наркотични вещества и с отнета книжка за предишни нарушения.

Гонката започнала около 23 ч. близо до кръстовището на улиците „Д-р Пискюлиев“ и „Парижка комуна“, когато шофьорът на „Фолксваген“ не се съобразил с полицейско разпореждане и вместо да спре за проверка, натиснал газта. На кръстовището на ул. „Дрин“ и бул. „Владислав Варненчик“ колата минала на червен забранителен сигнал на светофара и се отправила към изхода на Варна, следвана от полицейски автомобил, който многократно й подавал светлинни и звукови сигнали за спиране.

Беглецът бил спрян едва на автомагистрала „Хемус“ след пътния възел за с. Слънчево. Там се оказало, че водачът с инициали Н. Д. управлява автомобила под въздействието на наркотични вещества и без да притежава свидетелство за правоспособност, отнето му временно с принудителна административна мярка за неплатени глоби в размер на над 3100 лв. за различни нарушения на Закона за движение по пътищата, включително и за шофиране без книжка.

Малко по-рано вечерта бил подаден сигнал, че същият „Фолксваген“ бил зареден на бензиностанция на ул. „Девня“ с гориво за 40 лева, което не било заплатено.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Заедно с шофьора за срок до 24 часа са задържани и четирима пътници от колата, сред които и непълнолетно момиче.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама