Спасяваха хора, закъсали при проливния дъжд в района на Генерал Тошево

14:16, 09 юни 17 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама души са били  евакуирани от лек автомобил, закъсал във високите води в района на село Изворово след проливния дъжд снощи, съобщи директорът на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Дарин Димитров. Там придошлата вода е била метър-метър и половина.

Единият от закъсалите е бил трудноподвижен. Двамата са били спасени от пожарникарите и след това настанени в общежитието в Генерал Тошево, защото не успели да стигнат до домовете си, обясни кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров. Още осем души са били спасени от автомобилите им, закъсали след село Красен, каза Димитров.

Силният дъжд е изхвърлил оградата на орехова градина на 500 метра разстояние по пътя между селата Красен и Росен. Пожарникарите са премахнали препятствието пред автомобилите.

 

Заради опасността водният поток от Изворово да тръгне към съседното село Красен са били поставени постове. Готовност за евакуиране на хора е имало за ниските части на селата Красен, Росен и Изворово, каза кметът на Генерал Тошево. Водата е прииждала откъм селата Горняк и Огражден. На места падналият дъжд в общината е бил над 100 литра на кв. м.

Пътят Генерал Тошево-Изворово-Красен-Росеново е бил блокиран и залят до 24 часа. Много кални наноси от нивите е имало по пътищата в общината. Отводнявани са къщи в селата Преселенци и Росен.

Днес по заповед на кмета се извършва оглед на публични обекти, къщи и дворове, за щети. Има отнесен асфалт в селата Изворово, Писарово, Росен. Днес е извършена проверка на язовир Дрян с оператора на язовирната стена. Констатирано е, че няма проблеми. Наводнено е било кметството в село Горица. В село Красен, благодарение на превантивните мерки през 2016 г., реката не се е разляла и водата е преминала по дерето.

От Областната дирекция на МВР съобщават, че са отводнявани къщи в Добрич, както и приземията на хотел и ресторант в курортния комплекс "Албена".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама