Задържаха 70-годишен за блудство с дете в Стара Загора

14:42, 09 юни 17 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Районна прокуратура  Стара Загора на 6 юни 2017 г. съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стефан Й., на 70 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че извършил действия с цел да възбуди  или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице от женски пол, ненавършило 14-годишна възраст, като деянието е извършено чрез употреба на сила. Това съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

 В хода на образуваното срещу Стефан Й. досъдебно производство е установено, че той и пострадалото 13-годишно момиче се познавали и живеели в един и същ имот в с. Загоре.  На 2.06.2017 г. обвиняемият влязъл в стаята на пострадалата и осъществил с нея блудствени действия, като употребил сила. Стефан Й. е неколкократно осъждан за престъпления против собствеността – кражби, като е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан Стефан Й. се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Районен съд  Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стефан Й. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Стефан Й. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама