Настаняват Техническият колеж в Казанлък в сградата на гимназията по строителство

16:18, 09 юни 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със свое решение от 7-ми юни т.г., Върховният административен съд (ВАС) на Република България отхвърли жалбата на Професионалната гимназия по строителство в Казанлък срещу заповед на министъра на образованието за преобразуването на гимназията за нуждите на новия Технически колеж в Казанлък към Технически университет – София. Решението подлежи на обжалване пред петчленен състав.

Общинското ръководство в Казанлък определя решението като стъпка напред за каузата да има Технически колеж в Града на розите.

Изборът на сградата за нуждите на новото учебно звено е заради подходящата материална база за аудиторна и лабораторна площ за учебна заетост и научно-изследователска дейност. Той бе потвърден със Заповед на министъра на образованието и науката от юли, миналата година, която след решението на ВАС остава в сила.

На 25.05.2017 г. Акредитационният съвет на Националната агенция по оценяване и акредитация (НАОА) взе решение за разкриването на новия колеж в Казанлък. Новото учебно заведение ще даде възможност на младите хора да получават висше техническо образование по машиностроителни специалности, кадри от изключителна необходимост за местния бизнес.

Техническият колеж на Казанлък е резултат от тригодишните усилия на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. С подкрепата на местния бизнес, пред министри, заместник-министри и ректори Галина Стоянова обръщаше внимание, че в региона липсват достатъчно квалифицирани инженерни кадри.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама