Кметът на Разград се срещна с айкидо инструктор от САЩ

16:35, 09 юни 17 / Спорт 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Разград д-р Валентин Василев се срещна днес с Андрю М. Сато Шихан, който е 7-ми дан Айкикай айкидо инструктор, съобщиха от общинската адиминстрация.

Заедно с госта бяха сенсей Гетов от Варна и сенсей Димитров от Разград, които членуват в Световния айкидо алианс. С тях бяха още Олга Александрова - дългогодишна възпитаничка на разградския клуб, която тренира в него още от самото му създаване през 2008 година и Цветанка Русева – директор на ЦУТНТ, част от който е организацията в Разград.

Д-р Василев поздрави своите гости за това, че са включили спорта като една основна част от своя живот. Той коментира и положителното влияние на айкидото върху подрастващите момичета и момчета и обясни, че е готов да съдейства, за да бъдат създадени по- добри условия, с които да се привличат повече деца.

 

Кметът подчерта, че Община Разград подкрепя всички видове спорт и е готова да съдейства за реализиране на съвместно събитие, чрез което ще се популяризира и този пред по-голяма аудитория.

Гостът Андрю М. Сато Шихан благодари за съдействието, което клубът получава от община Разград.

Той представи себе си, разказа за това, че в основата на този вид спорт се набляга върху ненасилственото решаване на отделни ситуации, че чрез него човек се възпитава как да се предпазва като изключва агресията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама