Жена от Нова Загора "изгоря" с 10 хил. лева и златни накити

16:55, 09 юни 17 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

59-годишна жена от Нова Загора е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията. Тя е била въведена в заблуждение, че помага на органите на реда за залавянето на престъпна група. Измамата е станала в обедните часове на 8 юни след обаждане на стационарен телефон от мъж, който се е представил за полицейски служител. 

Мнимият полицай е обяснил на жената, че ще получи обаждане от измамници, като следва да изпълни техните искания, за да бъдат заловени. Тя е дала номера на мобилния си телефон и така е била в постоянна връзка с престъпната група.

Жената е била заблуждавана и държана на двата телефона  около два часа. През това време е била разпитвана за жилището, в което живее, за разположението, за мебели и електроуреди. Поискали са от нея да опише номерата на банкнотите, да ги сложи в хладилника, за да не бъдат открити от измамниците, ако дойдат преди да се задейства операцията по залавянето им. Целта е жертвата да бъде държана в постоянна връзка с измамниците, докато пристигне така нареченото “муле” и  прибере исканата сума. 

Въвлечена в измамната схема жената е оставила пред входната врата на дома си сумата от 10 000 лева и наличните златни накити. 

По случая в РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама