Цветята от "Добруджанската черга" - за най-красивите квартални градинки и детски заведения

17:22, 09 юни 17 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-красивите градинки от общинския конкурс „Добри примери има“ ще получат цветя от „Добруджанската черга“, съобщиха от Община Добрич.  

В понеделник - 12 юни, между 9 и 12 ч. служител от общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ ще раздава цветята от цветната «Добруджанска черга»  на спечелилите в конкурса «Добри примери има» и на детски градини и ясли, заявили желание за озеленяване.

Цветя са предвидени и за една от участничките в конкурса – Катерина Калева, чиято градинка пострада от вандали.

Припомняме, че наградените са: първо място - жк "Строител" бл. 71 вх. „Д“, второ място - ул. "Димитър Ковачев" 10, вх. „В“, трето място - ул. "Хан Аспарух" 20.

Тези от наградените, които поради делничния ден не успеят да получат цветята си, могат да направят това по-късно от разсадника от 8.00 ч. до 17.00 ч. само срещу името си, посочват от Общината.

Припомняме, че „добруджанската черга“ от живи цветя бе „изтъкана“ на хълмчето до езерото. Обагрена в жълто, червено, бяло, розово и зелено чергата е направена от 3500 цветя, сред които бегония, тагетес, колеус, цинерария и други видове. Общата дължина на композицията е 30 метра. В най – широката си част тя е с размер 2 метра, а в най – тясната 90 см. Цветята са осигурени от Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“. Общинското ръководство има амбицията инициативата да се превърне в традиционна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама