Младежи представят интересна постановка на остров Света Анастасия

18:09, 09 юни 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постановката „В открито море” ще представи Младежки експериментален театър към НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" – Бургас на остров Света Анастасия, съобщиха от Общината. Тя ще се проведе на 16 юни от 19:00 ч. Час по-рано, от 18:00, корабът „Анастасия” ще очаква всички желаещи на Магазия 1, откъдето ще отплава.

Режисьор на новата пиеса е Георги Минков, а режисьор-постановчик Христо Симеонов. Заедно с младите актьори, те ще разкажат на публиката абсурдната история за трима корабокрушенци на дървен сал, насред морето, които в крайно отчаяние и глад губят човешкото и превръщат сала в предизборна трибуна. Оказва се, че този текст на Славомир Мрожек, който е писан преди много  години, е повече от актуален днес. Според режисьорите зрителите сами ще си отговорят на въпроса: Колко в пиесата е "театър на абсурда" и колко - "театър на реалността"?

Участват Александър Джимджинов, Мартин Йорданов, Симеон Димов и Стоян Величков от класовете по "Актьорско майсторство" на Георги Минков и Даниела Георгиева. Музикално  оформление -  Христо Симеонов. Костюми -  ученици от класа по "Сценичен костюм" на Аглика Атанасова.

Постановката е безплатна. Заплаща се пътуването с кораб на преференциални цени:

Стандартен билет - 10 лева; за пенсионери - 8 лева; за ученици - 6 лева; деца до 7 години - безплатно.

Във връзка с театралната постановка, курсът на кораб "Анастасия" в 17.00 часа на 16 юни се отменя за 18.00 часа. Местата са ограничени - необходима е предварителна резервация на телефон 0882 004 124 или на e-mail: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама