Световните шампиони от клуб „ Алексия“ покориха публиката в родния Добрич

18:16, 09 юни 17 / Култура 25 999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световните шампиони от спортен клуб „Алексия“ отново изправиха на крака публиката в залата на драматичен театър „Йордан Йовков“, където представиха в завладяващ концерт годишната си продукция. Присъстващите имаха възможност да видят танците, с които възпитаничките на Севдалина Мавродиева – Нейкова спечелиха световни титли на шампионата в Пореч, Хърватска - "Кристали", "Зъбни колела", "Прилепи", "Водни лилии", "Епъл парти", както и соловото изпълнение на Диляна Ивелинова. 

Снимки: Topnovini.bg 

За първи път клубът се явява на международна сцена с най-малките си възпитанички, съобщи Севдалина Мавродиева-Нейкова. Както в Хърватска, така и на концерта в Добрич, 5-6-годишните таланти смаяха с високото ниво на изпълненията си. 

Снимки: Topnovini.bg 

На сцената бяха представени и хореографиите, с които талантливите танцьори имат намерение да покорят Морската танцова олимпиада в Созопол в началото на юли. 
Над 100 деца на възраст от 4 до 18 г. изпълниха залата на драматичния театър с грация, съвършенство и изящество. Те за пореден път изправиха залата на крака с невероятните си изпълнения, които покоряват публиката у нас и в чужбина. 

Снимки: Topnovini.bg 

В спектакъла се включиха и гост-изпълнители от студиото за поп-рок певци "Сарандев", много от тях и възпитаници на "Алексия".  Участва и мажоретният състав при СУ "Св. Климент Охридски" "Албатрос", който се завърна от участие в Италия. Негов ръководител е Ваня Колева от екипа на "Алексия".   

Снимки: Topnovini.bg 

За да продължат да прославят своя роден град с изключителната си дарба, децата получиха от кмета Йордан Йорданов знамето на Добрич. То ще бъде техен верен спътник в участията им у нас и по света и ще носи посланието на необятния добруджански талант. Пожеланието бе то да се вее на следващото Световно първенство по танцово изкуство. 

Снимки: Topnovini.bg 

Севдалина Мавродиева-Нейкова изказва благодарност на всички, които са помогнали на клуба да участва в Световния шампионат в Хърватска - на спонсори, родители, приятели. Специална благодарност отправя и към Община Добрич, отпуснала им 4 000 лева. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама