Време е българските национали да направят нова крачка към...сърцата на хората 

19:11, 09 юни 17 / Спорт 25 650 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Българският национален отбор излиза днес за поредната си световна квалификация срещу отбора на Беларус. След паметната победа над Холандия е съвсем нормално и очакванията за мача на феновете да са леко завишени. Но аз искам да акцентирам върху нещо друго.

Представителният отбор на страната винаги носи една по-различна емоция на феновете. Дори и когато нямаме големи имена в отбора и очакванията не са високи, тръпката преди мач на „трикольорите“ не може да се сравни с нищо друго. Една от най-често обсъжданите през годините тема е „тежи“ ли националната фланелка. Отговорността върху плещите на футболистите със сигурност е сериозна, но така е във всеки един национален отбор.

Истината е, че българските фенове са наясно с възможностите на родните играчи. България вече не разполага със Стоичков, Костадинов, Пенев и вече покойният Трифон Иванов. Това което българските фенове искат да видят е желание, себераздаване, отдаденост и страст. Днешната среща е поредната крачка на тези момчета към сърцата на запалянковците.

 

При успешен развой на днешната среща ще бъде открит дори пътят към предстоящия Мондиал в Русия. Но ако тази наистина трудна цел, в компанията на отбори като Франция, Холандия, Швеция и дори бойкият тим на Люксембург не бъде постигната, никой няма да обвини българските национали, стига те да вложат всичко от себе си.

Да носиш националната фланелка е не само отговорност, но и чест. Тези момчета трябва да повярват в собствените си възможности и смело да отстояват всяка педя терен в днешния мач. Сторят ли го, съм напълно убеден, че ще получат любовта на българските привърженици.

Националният отбор е едно от малкото неща, които могат да ни обединят и донесат радост и усмивки. Поне за час и половина да забравим всичките си проблеми и несгоди и да бъдем просто....българи! НАПРЕД ЗА БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама