Садят брезички в девненски квартал

19:31, 09 юни 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-новата детска площадка в девненския квартал "Повеляново", която се намира пред общинската кафе-сладкарница "КъртикЪ", се сдоби с две брезички. В бъдеще те ще пазят сянка на малчуганите, но и ще пречистват въздуха в жилищния район, на чиято територия е разположена южната промишлена зона на Девня. Общински работници днес засадиха млади дръвчета и в градинката на площада пред Младежкия дом, както и в околоблокови пространства. 

Озеленителната акция в квартала ще продължи и през следващите дни, съобщи кметът Свилен Шитов. Тя е по инициатива на азотноторовия завод "Агрополихим", откъдето закупиха 34 брезички за Световния ден на околната среда. 17 от фиданките ще бъдат засадени от работници на предприятието, а другите 17 са предоставени на общинската администрация, за да се включи в начинанието като партньор.

"Полагаме системни усилия за облагородяване на зелените площи и за залесяване на свободни пространства най-вече с прахоуловителна растителност. Благодаря на "Агрополихим" за жеста, който възприемам като знак за взаимно и дългосрочно сътрудничество", коментира кметът на Девня Свилен Шитов. 

Всички млади брезички ще бъдат използвани за озеленяване на индустриалния квартал. "Те са символ на нашата връзка с природата и грижите, които полагаме за нейното опазване, както и за устойчивото развитие на района", заявиха от "Агрополихим". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама