МФТ „Импулс“ в Разград с две награди от Национален театрален фестивал

07:00, 20 юни 17 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежката формация за театър „Импулс“ към НЧ „Развитие“ в Разград се представи отлично на XXI –то издание на Националния ученически фестивал „Климент Михайлов“ в Русе с постановката на „Женско царство“, от Ст.Л.Костов, съобщиха от културната институция.

 

Възпитаниците на Веселин Керемедчиев, в оспорвана надпревара с млади театрали от цялата страна, завоюваха две индивидуални награди. Николай Пенчев бе отличен за най-добра главна мъжка роля за превъплащението си в Божил. Стилиян Николов пък бе определен за номер едно при поддържащите роли, за изградения образ на дядо Еньо.

„Доволни сме от представянето си, но знаем, че ни предстои още много работа, за да се развиваме и да се представяме още по-добре“, коментира ръководителят на формацията Веселин Керемедчиев, който е и постановчик на спектакъла.

 

Националният ученически театрален фестивал бе организиран от община Русе и Общински детски център за култура и изкуство, с подкрепата на ДТ „Сава Огнянов” и ОП „Русе Арт”. Във фестивала участваха 21 театрални трупи от страната. Оценяването на участниците се осъществи от жури с председател Крум Гергицов – театровед и дългогодишен драматург в ДТ „Сава Огнянов” и членове: Надежда Петкова – актриса в Драматичен театър „Рачо Стоянов”, град Габрово и Косьо Станев – актьор в ДТ „Сава Огнянов”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама