Започва затопляне, увериха от Метеостанцията в Добрич

08:06, 20 юни 17 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес се очаква затопляне, като температурите в Добрич днес се очаква да стигнат до 25 градуса, съобщиха от Метеостанцията към НИМХ при БАН. Прогнозата е до събота термометърът вече да показва до 30 градуса.

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Южна и Източна България. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще са 25-27°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Хладното време през последните дни е далеч от 100-годишния температурен минимум в областта. Вчера най-ниската измерена температура бе 14,3 градуса, а най-високата – 19,3 градуса. Тези стойности обаче са далеч от 100-годишния минимум и максимум за Добрич. За последния век най-студено на 19 юни е било през 2000 година, когато са измерени 7 градуса. Най-топло е било през 2007 г. с отчетените 33,4 градуса, съобщиха още от Метеостанцията.

Оттам посочиха, че вчера само за 10 минути падналото количество дъжд е било 22 л/кв. м.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама