Шофьор загина заради демонстрация на мигранти в Па дьо Кале

10:58, 20 юни 17 / Свят 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водач на автомобил с полска регистрация загина след сблъсък с импровизирани заграждения, поставени от нелегални мигранти на шосе във френския департамент Па дьо Кале, съобщиха от префектурата.

„Това е първи случай от 2014 година на смърт на водач на превозно средство по време на демонстрация, организирана на шосе в Па дьо Кале от нелегални мигранти”, предаде АФП.

Миналата нощ мигранти преградиха път А16 с дънери на дървета. В тях се е врязал водачът на тъмен микробус и е загинал на място.

Именно на територията на Па дьо Кале е входът на железопътния тунел, който свързва Франция с Великобритания. В продължение на няколко години през този тунел нелегални мигранти успяват да се прехвърлят отвъд Ламанша, като се качват тайно на товарни влакове и камиони.

Заради близостта на тунела, през 2002 година до град Кале се появи голям лагер на нелегални мигранти, наречен „Джунглата на Кале”.

Миналото лято в него живееха при много тежки условия поне 9000 души.

През октомври местните и националните власти извършиха масирана операция по разселване на мигрантите от „джунглата” в официални центрове за прием и временно пребиваване.

В момента обаче в лагера още живеят около 600 души. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама