И прокуратурата погна търговците в Златни пясъци

11:35, 20 юни 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Освен данъчните, които плъзнаха по курортите и вече запечатват обекти за неиздаване на касови бележки, усилен контрол провеждат и служителите на „Икономическа полиция“. Първият търговец вече е „изгорял“ при полицейска операция в Златни пясъци в петък, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Районната прокуратура ръководи досъдебно производство срещу него за използване на имитации на световни търговски марки.

В два обекта на алея „Бонита“ в курорта са намерени и иззети значително количество спортни стоки, носещи надписи на марките „Бос“, „Валентино“, „Томи Хилфигър“, „Адидас“, „Армани“, „Майкъл Корс“, „Келвин Клайн“, „Филип Плейн“, “Поло“, „Шанел“, „Найк“ и др. При условията на неотложност е извършено претърсване.

Продължават процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство. Използването на световните марки без съгласието на притежателя на изключителното право или техни имитации се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба до 5000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама