150 ветроходци от цялата страна опъват платна в Бургаския залив

14:11, 20 юни 17 / Спорт 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ветроходци от цялата страна ще опънат платна в Бургас в Деня на основаването на Международния олимпийски комитет - 23 юни, съобщиха от Община Бургас. В петък е първият състезателен ден от традиционната ветроходна регата "Черноморец Бургас". До неделя включително ще бъдат провеждани състезателни гонки в акваторията пред Моста.

Регатата ще бъде най-добрата възможност за националните ни състезатели в клас "Оптимист" за проверка на подготовката им дни преди Европейското първенство, на което домакин е отново град Бургас.

Във ветроходната надпревара ще се включат около 150 състезатели в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, както и в олимпийските класове Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин. Състезателите от клас "Оптимист" ще карат на дистанция IODA вариант.

За любителите на ветроходството, които не успеят да се включат в морето, на територията на Яхт клуба отново ще се проведе "Регата на въже" - фотоизложба с най-интересните ветроходни моменти от деня, организирана от клуба съвместно с Бургаската фотографска общност.

Съдийският състав и журито на регатата ще са представители на три ветроходни центъра - Бургаската съдийската колегия от ЯК "Черноморец Бургас" с главен съдия на състезанието Пламен Георгиев, член на ръководството на Варненската ветроходна съдийска колегия. Съдийското жури ще бъдат оглавено от международния съдия Георги Паунов от РВСК София, членове са Бистра Рачева - РВСК Варна и Валентин Николов - РВСК Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама