ВиК дружеството получи съоръженията, държавна собственост в Търговище

14:18, 20 юни 17 25 577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Областна администрация –Търговище, областният управител Митко Стайков, в качеството му на председател на ВиК-Асоциацията  и управителя на ВиК инж. Явор Миланов извършиха  приемо-предаване на активи публично-държавна собственост .

Снимки: Областна администрация Търговище

С подписания договор в края на месец април между двете страни  ВиК-дружеството  се задължава да стопанисва, поддържа и експлоатира  водните системи и съоръжения.

Това става в съответствие с указания от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, според които до края на този месец трябва да бъдат назначени комисии, които да извършат фактическо установяване на ВиК активите публична държавна собственост.

Според Закона за водите, активите се завеждат в баланса на съответната Областна администрация, като се предоставя право на управление на Асоциацията, работеща на територията на региона. Асоциацията от своя страна предоговоря на ВиК оператора изключителното право да стопанисва, поддържа и експлоатира публичните активи.

Това се извършва с оглед функционалното предназначение на водоснабдителната система, за избягване на раздробяването й и с цел по-ефективно управление и експлоатация.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама