Трима пияни шофьори са задържани в Русенско

14:43, 20 юни 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бързи производства са започнали срещу трима водачи, заловени да шофират след употреба на алкохол, съобщава ОД на МВР - Русе. 

На 17 юни около 00.50 часа в с. Смирненски дежурен автонаряд е спирял за проверка лек автомобил «Фолксваген»,  управляван от Н.Н. на 57 години същото село. При проверка с дрегер е установено, че Н.Н. управлява автомобила след употреба на алкохол над допустимата концентрация. На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване. 

На 18 юни около 06.40ч. полицейски служители са били изпратени при кръстовище с кръгово движение между ул."Никола Петков" и ул. "Потсдам", във връзка с възникнало ПТП. На място е установен лек автомобил «Фолксваген» и водач Ц.И. на 24 години, от с. Иваново. От проведен разговор с шофьора е установено, че се е движел върху мокра пътна настилка и дъждовалеж, в посока ул. «Тулча». Навлязъл е в кръстовището с кръгово движение и е изгубил контрол над автомобила, в резултат на което се е ударил в метални пана. Ц.И. е изпробван дрегер, като уредът е отчел над допустимата концентрация на алкохол. На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване. 

На същия ден около 22.00 ч. полицейски служители са посетили сигнал за настъпило ПТП в с. Тетово. Полицаите са установили лек автомобил «Мерцедес», който по време на инцидента е бил управляван от собственика му Б.И. на 38 години, от с. Беловец, обл. Разград. Той е заявил, че при извършване на десен завой е загубил контрол над управлявания автомобил, отклонил се е в ляво и се е ударил в дърво. Заедно с водача в автомобила е пътувал и И.И., на 40 г. На място шофьорът изпробван с дрегер, като уредът е отчел над допустимата концентрация на алкохол. Съставен е акт и е издаден талон за медицинско изследване. Водачът е подписал акта без да направи възражения, като е получил копие от него, като обаче в последствие не е дал кръвна проба за изследване.

           

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама