Русенският университет сключи споразумение за сътрудничество с Рено

15:11, 20 юни 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 19 юни Рено-Румъния и Русенският университет сключиха споразумение за работа по програмата на компанията, наречена AUTOLAB. Информация за събитието съобщава прес центърът на учебното заведение. 

Ливиу Попеску – ръководител на изследователския център на Рено-Румъния е представил дейността му и изграденото сътрудничество с румънски висши училища пред председателя на Общото събрание на Русенския университет – чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, зам.-ректора по научноизследователската работа - проф. д-р Диана Антонова и декана на Транспортния факултет – проф. д-р Васко Добрев.

Основна цел на инициативата е Рено да подпомага обучението по автомобилна техника, като се дава възможност на преподаватели, студенти и докторанти да работят, да правят изследвания и да реализират идеите си върху реални автомобили. По тази програма Рено-Румъния е предоставила на висши училища в северната ни съседка автомобили, върху които са реализирани различни подобрения. 

Русенският университет ще получи лек автомобил Дачия, върху който студенти от Транспортния, Аграрно-индустриалния и факултета по електротехника, електроника и автоматика могат да правят свои проекти и изследвания. 

Предварителните идеи за студентски дейности включват: нов дизайн на елементи от конструкцията на автомобила; изследване на вредните емисии при използване на алтернативни горива; изследване на разхода на гориво и динамичните показатели; подготовка на автомобила за изследване на сензори и изпълнителни механизми от електронните системи за управление на автомобила. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама