Увеличиха затвора на Ремзи Мустафа, убил жител на Люляково

15:33, 20 юни 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският апелативният съд е увеличил ефективното наказание на 46-годишния Ремзи Мустафа до максимално възможния размер от 13 години и 4 месеца. Това е станало след внесен протест на Окръжна прокуратура–Бургас, съобщиха от държавното обвинение.

Първата съдебна инстанция наложи наказание от 11 г. и 8 м. на подсъдимия, като делото бе разгледано по реда на съкратеното следствие, а решението бе протестирано от Прокуратурата.

Ремзи Мустафа е признат за виновен в това, че на 10 март миналата година в местността „Миризливата чешма”, на около 7 километра от Айтос, умишлено умъртвил Хаккъ Али от руенското село Люляково. Убиецът нанесъл множество удари с камък в областта на главата на 75-годишния мъж, в резултат на което причинил на пострадалия мозъчно сътресение, довело до тежък и необратим мозъчен оток, от който последвала смъртта му, като убийството е извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив. След престъплението Мустафа захвърлил трупа в дере между общините Айтос и Руен.

Ремзи е извършил престъплението, докато е бил в отпуск, който му е бил даден от Затвора в гр. Варна, където е търпял ефективно наказание „лишаване от свобода“. Убиецът е родом от руенското село Струя, но постоянният му адрес е в град Дългопол, област Варна. Той има завършен 4-ти клас. Съден е за блудство, изнасилване и грабежи.

Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама