Общинските съветници в Разград – с изнесени заседания в социалните услуги

16:13, 20 юни 17 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинските съветници от постоянната комисия по социална политика, трудова заетост и здравеопазване към Общинския съвет в Разград днес проведоха заседание в Дома за възрастни хора. Това се случи по инициатива на председателя на Общинския съвет Разград Надежда Радославова и председателя на комисията Янка Георгиева, съобщиха от общинската администрация.На заседанието присъстваха и вносителите на докладните кметът д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.

 

Идеята е да се провеждат изнесени заседания в социалните услуги, тъй като общинските съветници участват във вземането на решения, касаещи тях. Комисията разгледа докладни за определяне на представител на община Разград в Общото събрание на акционерите на „Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Иван Рилски“ – Разград“ АД, за изменение и допълнение на Анализ на потребностите от социални услуги в община Разград, за отдаване под наем без търг или конкурс на част от имот частна общинска собственост на СНЦ „Феникс-Разград”. Сред разгледаните докладни бяха също тези за изменение и допълнение на Общинската стратегия за развитие на социалните услуги 2017-2021 г. в община Разград, както и допълване на Годишния план за развитие на социалните услуги в община Разград за 2018 г.

 

След заседанието съветниците посетиха Дома за стари хора, Дома за възрастни хора с деменция и Дневния център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка“.

 

От 2003г. Дом за стари хора с отделение за лежащо болни се помещава в преустроената сграда на бившата стоматология. През 2004 г. официално е открит новият Дом в реновираната сграда от бивша стоматология в Дом за стари хора до настоящия момент. Капацитетът на специализираната институция е 80 потребители на социални услуги. Числеността на персонала е 36 служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама