Книжката „Каварна – моят роден край” подари кметът Нина Ставрева на малчугани

16:16, 20 юни 17 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Книжка „Каварна - моят роден край” получиха  от кмета Нина Ставрева децата от група „Смехоранчета“ към детска градина “Здравец“. Днес те бяха нейни гости, заедно с директора на детското заведение Галя Кърчева и учителската Парешка Василева, съобщиха от общинската администрация.

Децата поздравиха Нина Ставрева с песни и стихове. Те имаха възможност да зададат въпроси на кмета, за да научат кой е любимият й сезон, коя е любимата й детска приказка, любимото цвете и още много други въпроси, които задаваха неспирно с интерес.  

 

След емоционалната среща децата споделиха, че с нетърпение очакват отново да се срещнат с кмета на Община Каварна.

Нина Ставрева подари на всяко дете книжката „Каварна – моят роден край”, която издаде Общината в навечерието на първия учебен ден миналата година. В нея може да се намери информация за произхода на името Каварна, за националните и европейските символи, за химна на Добруджа, за герба и знамето на Каварна. От нея децата ще научат още за националните празници и за празниците на Каварна, за историята и забележителностите на региона – Калиакра, Болата, Чиракман, за Добруджанското деспотство и битката при Калиакра, за защитата на града, както и за музеите в града.Тя разлиства нови страници от древната слава и величие на родния край, разкрива неговото очарование и природна красота, дава на децата нови основания да се гордеят,  че са българи, добруджанци и каварненци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама