Влязоха в сила присъдите на Розата и Лудия

16:47, 20 юни 17 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Варненския апалетивен съд от февруари тази година спрямо Петър Борисов, известен с прозвището Розата, и Янко Костов, наричан Лудия. Те бяха признати за виновни в това, че изнудвали със заплахи и насилие двама души да поемат имуществено задължение, както и за продажба на наркотици на територията на Златни пясъци, съобщи пресслужбата на Апелативния съд във Варна.

Така влизат в сила 5-годишна присъда и 30 000 лева глоба на Петър Борисов и наказание от 7 години затвор и 30 000 лева глоба на Янко Костов за това, че в периода от края на юни до 29 юли 2015 г. при условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършители, а Костов и в условията на опасен рецидив, на публично място без разрешително държали с цел разпространение 5,03 грама марихуана и 1,96 грама кокаин, всичко на обща стойност 461,38 лева. Тандемът разпространил на полския гражданин Матей Мушал неустановено количество марихуана, а на италианския гражданин Арканджело Джентиле - 0,25 грама от същата дрога.

Двамата бяха наказани от въззивния съд и за това, че през юни 2015 г. Във Варна, в Златни пясъци и в местността Побити камъни при условията на продължавано престъпление, за да принудят Десислава Д. и Божидар М. да им заплащат съответно по 200 и по 100 лева седмично, ги заплашили с насилие. За това престъпление Борисов получи 3 години затвор и 3000 лева глоба, а Костов – 5 години затвор и 5000 лева глоба.

При строг режим в затвора във Варна двамата ще изтърпят по-тежките от наложените наказания – за Янко Костов – 7 години лишаване от свобода и общо 35 000 лева глоба, а за Петър Борисов – 5 години затвор и 33 000 лева глоба.

Решението на ВКС е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама