Осъдиха бургазлия за купуване на гласове на парламентарните избори

18:04, 20 юни 17 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският районен съд е наложил наказание от 11 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, на 40-годишния Станко Христов от Бургас, извършил престъпление срещу избирателните права на гражданите. Това е станало след сключено споразумение между него и Районната прокуратура в града по време на съдебно заседание.

Христов е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че в периода от 1-ви до 22 март тази година в село Равна гора, общ. Созопол, в условията на продължавано престъпление, предложил на лица пари в общ размер от 180 лв. и с части от тази сума организирал предлагането и даването на други лица на имотни облаги, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право при провеждане на парламентарни избори на 26 март в полза на точно определен кандидат за народен представител от политическа партия.

На горепосоченото място и през горепосоченото време Станко Христов е извършил общо три деяния. При две от тях е дал сумата от по 20 лв. на жена и мъж, за да гласуват за кандидат-депутата. При третия случай е предоставил 140 лв. на жена, която да ги предаде на общо седмина души, които да упражнят избирателното си право в полза на същия кандидат.

Споразумението е окончателно и има силата на влязла в законова сила осъдителна присъда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама