Корина Крецу обсъди усвояването на средствата от ЕС с български министри

18:39, 20 юни 17 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският комисар за регионална политика Корина Крецу се срещна в Брюксел днес, 20 юни, с представители на българското правителство. Това съобщи БГНЕС.

Във фокуса на срещата с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министъра на туризма Николина Ангелкова и министъра на околната среда Нено Димов бяха усвояването на средствата от ЕС в България, проектът за изграждането на магистрала Струма, финансиран с европейски средства, както и трансгранични проекти, включващи България, съобщиха от софийския офис на ЕК.

"Ще се радвам да подчертая пред новоназначените министри пълната подкрепа на Комисията за усилията, които България полага, за да постигне всички цели на Европейските структурни и инвестиционни фондове през настоящия финансов период", каза Корина Крецу преди началото на срещата. "С усвояването на 97% от средствата за периода 2007-2013 г и темп на одобрение на проекти от 41% България се нарежда сред по-добре представящите се членки на ЕС. Списъкът с проекти, обаче, трябва да продължи да се попълва с качествени инвестиции. В навечерието на преговорите за бъдещето на политиката за сближаване подобни срещи с представители на страните членки са от много важно значение."

Комисар Крецу обсъди и проекта за изграждането на магистрала Струма, финансиран с европейски средства, тъй като е налице значителен недостиг на финансиране, както и участието на България в трансгранични проекти и Дунавската стратегия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама