Двама непълнолетни получиха условни присъди за извършен грабеж

19:18, 20 юни 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След споразумение със Софийска районна прокуратура (СРП) двама непълнолетни извършители на грабеж получиха условни присъди, предадоха от държавното обвинение. 

Под ръководството и надзора на СРП за период от две седмици е приключено разследването на грабеж, извършен на територията на столичния „Западен парк“.

На 06.06.2017 г. пострадалият М. Г. се намирал в парк „Западен парк“, когато бил нападнат от двама непълнолетни – К. К. и К. Д. Двете момчета започнали да нанасят удари с ръце по главата на пострадалия и да го ритат с крака. След като успели по този начин да сломят съпротивата на последния, двамата извършители издърпали със сила мобилния телефон на Г. и избягали.

Първоначално досъдебното производство е образувано и водено срещу неизвестен извършител. В хода на проведената в рамките на разследването оперативно-издирвателна дейност от страна на 03 РУ-СДВР, на 16.06.2017 г. като извършители на грабежа са установени двамата непълнолетни.

В рамките на три дни К. К. и К. Д. са привлечени като обвиняеми лица за извършения от тях грабеж при условията на съучастие, като са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Двамата са направили пълни самопризнания, като на 19.06.2017 г. е постигнато споразумение между защитниците им и наблюдаващия прокурор при Софийска районна прокуратура. На К.К. и К. Д. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, като е определен изпитателен срок от две години. И двете лица не са били осъждани до момента.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор отнетият от двамата обвиняеми мобилен телефон е бил върнат на пострадалия Г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама