Условна присъда за чужденци, незаконно пренасяли пари и злато през границата

11:00, 30 юни 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След споразумения с Районна прокуратура – Сливница, са наложени условни присъди на чужди граждани, незаконно пренасяли пари и и изделия от злато през границата на страната. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. 

С наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, отнети в полза на държавата златни пръстени и парична сума приключи делото срещу турския гражданин М. Косег, извършил престъплението. 

Около 10 ч. на 18.05.2017г., на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" на Митнически пункт Калотина, при влизане от Република Сърбия в Република България, подсъдимият Косег не изпълнил задължението си да декларира парични средства и изделия от благородни метали със скъпоценни камъни. С действията си той нарушил разпоредбите на Валутния закон, като пренесъл 29 000 евро и 24 броя златни пръстени. Стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери и възлиза на 260 595.87 лв.

Чуждият гражданин се призна за виновен и сключи споразумение с Районна прокуратура – Сливница, което съдът одобри.

По подобен начин приключи и наказателното производство, водено от РП-Сливница срещу С. Бичер, гражданин на Германия и Турция.

На 20.06.2017г., на Митнически пункт Калотина, подсъдимият не декларирал пренасяните от него парични средства - сумата от 46 000 евро. Съдът одобри постигнатото споразумение между защитата на подсъдимия и прокурор в РП-Сливница и определи за С. Бичер наказание четири месеца „лишаване от свобода", чието изпълнение се отлага за срок от три години. Сумата от 46 000 евро е отнета в полза на държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама