Лавров: Срещата Тръмп-Путин трябва да внесе яснота в двустранните отношения

11:31, 30 юни 17 / Свят 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп в рамките на форума на Г-20 в германския град Хамбург трябва да внесе яснота по въпросите за взаимодействието между двете държави. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, предаде БГНЕС.

„Виждаме с каква загриженост по-голямата част от страните в света възприемат сегашното ненормално състояние на тези отношения. Разчитаме, че срещата на нашите президенти в Хамбург ще внесе яснота по въпроса за перспективите на руско-американските отношения“, допълни той.

В изказването си Лавров също така заяви, че Русия призовава международната общност да договори общо тълкуване на принципите на международното право. „Необходимо е да се договори еднозначно тълкуване на принципите и нормите на международното право.

По думите на Лавров появилите се нови центрове на икономическа и политическа сила в света диктуват необходимостта от повишаване на нивата на доверие между глобалните играчи. „Появата на нови, уверени в своите възможности центрове на икономическа сила и свързаното с това политическо влияние предполагат нови, по-високи нива на взаимно доверие, което е невъзможно без съблюдаването на такива основополагащи принципи на международния живот като суверенитет, ненамеса във вътрешните дела на държавите, решение на спорове по мирен начин“, каза още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама