Тръгва безплатна автобусна „Зелена линия Витоша” за туристи и велосипедисти от утре

11:34, 30 юни 17 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От утре със съдействието на Столична община и корпоративен партньор тръгва безплатна „Зелена линия Витоша”, която дава възможност на любителите на природата да се придвижват лесно и удобно до близката до столицата планина в почивните и празничните дни. Това обясни зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев, предаде  БГНЕС.

Кампанията стартира за седма поредна година и вече линиите са няколко - за пешеходци, за велосипедисти, за да могат да се обхванат по-широк кръг от хора, за които Витоша е предпочитано място за отдих ,развлечение и спорт, продължи той. Четири са автобусите и ще тръгват от стадион „Васил Левски” и от метро станция „Г.М.Димитров”, на спирките са поставени знаци със съответните часове на тръгване и пристигане, за да могат планинарите да си планират времето. Началните часове са 8 ч. и 9 ч., а крайните, за връщане от планината - 17 ч. и 18 ч., от „Златните мостове”. Автобусните линии за велосипедистите ще имат спирки през с. Бистрица и с. Железница. Евгени Крусев съобщи, че утре тръгва и автобусна линия 163 , която ще бъде подпомагаща на сегашната - 63, като тя ще бъде предназначена само за туристите, които имат желание да се разходят до планината, ще спира на ограничен брой спирки. Идеята е транспортът от града до планината да се ускори и по предварителни разчети това ще става с 15 мин. по-бързо, отколкото отнема за превоз сегашната линия 63. Имаме автобуси в резерв и ако се установи по-голямо натоварване от диспечерите имаме готовност да се пуснат допълнителен брой автобуси, поясни зам.-кметът Крусев.

„Зелена линия Витоша” за пешеходци тръгва от 1-ви юли т.г. и ще продължи в почивните празничните дни до 24 септември 2017 г. Една от целите на кампанията е също да се намалят вредните емисии от избягване ползването на личните автомобили и да се улеснят гражданите да прекарват повече време в планината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама