Нинова: Да се осигури присъствието на премиера в Народното събрание, както изисква законът

11:43, 30 юни 17 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осигурете присъствието на премиера в Народното събрание, както изисква законът. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група, предаде БГНЕС.

Искаме да обясни защо не го изпълнява и да опитаме да наложим политиките по европредседателството, каза Нинова.

„Поисках процедура от правилника, в който пише, че на питания се отговаря задължително в срок до 14 дни от регистрирането им с възможност министър-председателят да поиска удължаване на срока с не повече от 7 дни“, обясни Нинова.

Тя поясни, че е задала питане на 5 юни към министър-председателя. Като дните за отговор изтекли 26 юни. „По същество питането ми е за приоритетите на Българското председателство и позицията на премиера и правителството по петте сценария за развитие на Европа, предложени в Бялата книга. През последните дни темата за председателството се разглежда на друго, много ниско равнище, и по този начин се пропуска голям шанс за България“, смята Нинова.

„Бихме искали да поставим въпроса за политиките и приоритетите и това е начин да спасим председателството. За това настоявам, г-н председател, да изпълните поне изискването на правилника, в който се казва, че министър-председателят е длъжен в 10-дневен срок да се яви лично пред Народното събрание и даде обяснение за неизпълнение на своето задължение“, каза Нинова.

Тя припомни, че още от първия ден на това Народно събрание от БСП са обявили, че ще дадат своята подкрепа за европредседателството. Така щяло остане и до последния ден, но по политики и приоритети, а не по обществени поръчки, кражби и далавери.

Председателят на парламента Димитър Главчев обясни, че министър-председателят през следващите дни е на международни срещи именно във връзка с председателството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама