Карадайъ: Последвалото напрежение в Асеновград е тревожен знак за състоянието на обществото

12:18, 30 юни 17 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Последвалото напрежение в Асеновград е тревожен знак за състоянието на обществото. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на ПГ, предаде БГНЕС.

„Преди дни за пореден път станахме свидетели на брутална агресия в Асеновград, която ДПС остро и категорично осъжда. Призоваваме за предприемане на спешни действия от компетентните органи в държавата“, каза председателят на ДПС.

„Последвалото напрежение е тревожен знак за състоянието на обществото и е крайно време всички да погледнем реалността в очите и с общи усилия да осигурим мирното бъдеще на децата ни“, посочи той.

„За пореден път заявяваме, че осъждаме всякаква форма на агресия, както и за пореден път успоредно алармираме и поставяме въпроса за предпоставките, които създават такъв тип агресия в обществото. За да се преборим с агресията трябва да се преборим с предпоставките, които създават такъв модел на поведение. Когато в държавата се толерират хора, които публично демонстрират своята омраза и имат агресивно поведение, това е определен сигнал към обществото“, каза Мустафа Карадайъ.

Според него налагането на езика на омразата, насаждането на омраза, официализирането на омразата е на път да създаде проблем на демокрацията в страната ни. „Независимо от предупрежденията от наша страна, наблюдаваме неглижиране на проблема с агресията като цяло в обществото, за проявите и актовете на омраза и етническо противопоставяне. Няма да се откажем да поставяме проблема за решаване, искаме и дебати по тези въпроси както в нашия парламент, така и в Европейския парламент. Не трябва да пропиляваме шанса си след 28 години мирен преход да захвърлим постигнатото и да пренебрегнем една работеща уникална формула, получила и международно признание – българският етнически модел“, категоричен бе председателят на ДПС.

Мустафа Карадайъ бе категоричен, че пожар с бензин не се гаси.

Според него е крайно време да се направят дебати по въпроса относно състоянието на демокрацията в страната, за състоянието на обществото, различните форми на агресия, заплахата за мира и демокрацията в страната и мерките, които държавата предприема за справяне с проблема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама