Стойнев: Страшно е, че управляващите не мислят за цялостна политика за доходите

12:43, 30 юни 17 / Политика 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Страшно е, че управляващите не мислят за цялостна политика за доходите. Това заяви в декларация от името на БСП Драгомир Стойнев, предаде БГНЕС.

Според Стойнев българските пенсионери нямат вина, че управляващите могат толкова и издишат в политиката за доходите.

„В сряда ПГ на БСП гласувахме за предложението на ГЕРБ и Обединени патриоти за увеличение на минималната пенсия. Подкрепихме ви заради хората, нашите майки и бащи, които са строили тази държава, въпреки че вие гласувахте против предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите. Той отбеляза, че това предложение е щяло да премахне несправедливостта между старите и новоотпуснатите пенсии.

Според Стойнев разликата между предложението на ГЕРБ и БСП е безкрайно ясно. „Вашето е лесно решение с неголям и противоречив ефект. Подкрепя тези, които са били най-малко коректни към осигурителната система. Страшно е, че управляващите не мислят за цялостна политика за доходите. Близо 39 лв. ще получат едва 547 000 пенсионери, а останалите милион и половина пенсионери няма да получат нищо“, изтъкна той.

Според него най-страшното нещо в политиката е да лъжеш и да не спазваш обещанието си.

„От вчера има и нов скандал, който ще изригне, затова ще настояваме в пленарна зала да бъде изслушан Глинка Комитов, който е подал оставка. Искаме да разберем каква е причината да подаде оставка и защо човекът не може да се справи с вашето управление“, каза още Драгомир Стойнев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама