Димитров срещу Диего Шварцман на старта на Уимбълдън

12:49, 30 юни 17 / Спорт 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първата ракета на България Григор Димитров ще се изправи срещу аржентинеца Диего Шварцман в първия кръг на третия турнир от Големия шлем за годината - Уимбълдън, отреди тегленият днес жребий, предаде БГНЕС.

13-ят поставен в схемата Димитров и Шварцман са изиграли два мача помежду си до този момент и са си разменили по една победа. При успех българският тенисист ще срещне британеца Джеймс Уорд или кипъреца Маркос Багдатис, а евентуален съперник в трети кръг може да бъде 23-ят поставен Джон Иснър. Димитров попадна в една осмина със 7-кратния шампион Роджър Федерер и може да се изправи на 1/8-финал срещу швейцарската легенда, а другият най-високо поставен тенисист в четвъртината на Гришо е канадецът Милош Раонич.

Федерер започва с Александър Долгополов, а Новак Джокович, който е в същата половина, ще срещне Мартин Клижан в първия кръг. Потенциален съперник в трети кръг на сърбина е Хуан Мартин дел Потро. Световният номер 1 и шампион от миналата година Анди Мъри, както и 4-ят поставен Рафаел Надал са в другата половина на схемата. Мъри ще започне с квалификант, докато Надал ще срещне австралиеца Джон Милман на старта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама