Измамник получи ефективна присъда

13:41, 30 юни 17 25 589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският районен съд произнесе осъдителна присъда спрямо Боян Атанасов заради измама. С първоинстанционната присъда на Атанасов е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години при строг режим в съответствие с направеното в хода на пледоариите по делото искане от прокурора.

Атанасов е предаден на съд от Софийската районна прокуратура за измама, извършена при условията на опасен рецидив и продължавана престъпна дейност, при която са пострадали три лица. В периода от 08.09.2013 г. до 26.09.2013 г. в гр. София, на три различни дати, подсъдимият се срещнал последователно с пострадалите Д. Р., Г. А. и В. В., като възбудил и поддържал в тях заблуждение, че ще им достави от Германия и ще им продаде леки автомобили. 

В действителност подс. Атанасов нямал намерение да предостави автомобилите на пострадалите, като целта му била единствено да получи пари от последните. Мотивирани от неотговарящите на истината обещания на подс. Атанасов, тримата пострадали му предали различни парични суми, общо възлизащи на 2200 лв. След като получил исканите от него пари, подс. Атанасов се укрил. Той многократно е осъждан за измами.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама