Два четвъртфинала е целта пред бадминтонистките ни на световното в Глазгоу

14:17, 30 юни 17 / Спорт 25 429 Шрифт:
Автор:

"Два четвъртфинала са си поставили за цел бадминтонистките на световното първенство в Глазгоу от 21-и до 27-и август т.г.“, съобщи за Топновини изпълнителният директор на Българската федерация по бадминтон (БФБ) Володя Златев. За надпреварата в шотландския град квоти са извоювали при мъжете Иван Русев, а при жените сестрите Габирела и Стефани Стоеви, първата ни ракета Линда Зачири, Мария Мицова и Петя Неделчева. Мицова ще бъде в дует с Неделчева, а заедно със Зачири ще се пуснат и на сингъл.

Сестрите Стоеви са поставени под №9 в основната схема. В началото на месеца те влязоха в световната Топ 10, което е рекордно постижение в тяхната кариера. Сред първите десет има три китайски, три японски, две южнокорейски двойки. Другият европейски дует при най-добрите в света е олимпийските вицешампионки от Рио Кристина Педерсен и Камила Ритер Юл от Дания, които са също под №2 и в световната ранглиста.

Подготовката на българските национали ще протече в лагерна обстановка във Франция, а най-малко седмица преди преди заминаването и в София, в новата зала „Европа“, сподели още Златев.

Дни преди Глазгоу е и Откритото първенство на България (14-17 август), за което ще пристигнат за участие състезатели от 35 държави.

В Индонезия от 16 до 22 октомври България ще участва и в световното първенство за младежи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама