Украинският вътрешен министър е взел на мушка президента Порошенко

14:56, 30 юни 17 / Свят 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков подготвя преврат, предупреди депутатът Сергей Лешченко от пропрезидентската фракция „Блокът на Петро Порошенко“, предаде БГНЕС.

„Екипът на Арсен Аваков се подготвя за различни сценарии, включително и за силово вземане на властта. Самият министър на вътрешните работи се гласи за премиера“, заяви депутатът пред телевизия ZIK.

По думите му правителството не взима решения без одобрението на Аваков. Според него около вътрешния министър се е формирала „полукриминална групировка“, в която влизат чиновници със съдимост“. И тя е готова за директни действия.

Рейтингът на Порошенко пада месеци наред и при президентските избори сега той не би набрал повече от 12 процента. Отделно редица парламентарни фракции планират да му задействат импийчмънт.

53-годишният Аваков е един от лидерите на партията „Народен фронт“. Парламентарната й фракция неведнъж поставяше въпроса за оставка на президента.

Той е арменец произход, семейството му заживява в Украйна от 1966 година, когато той е бил на 2 години. Баща му е бил летец в съветската армия. Аваков е смятан за един от най-антируските настроени политици в Украйна, но самият той не знае добре украински и продължава да говори на руски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама