Пиронкова срещу Ерани в първия кръг на „Уимбълдън“

15:30, 30 юни 17 / Спорт 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветана Пиронкова има трудната задача да се завърне в ТОП 100 след започващия на 3 юли трети турнир от Големия шлем „Уимбълдън“, след като жребият й отреди в първия кръг да срещне италианката Сара Ерани (№74, на снимката). При евентуален успех, който не е изключен, най-добрата българска тенисистка ще срещне победителката от поставената под №5 Каролин Вожняцки и Тимеа Бабош. Цвети се намира във втората четвъртина на схемата.

Пиронкова и 30-годишната Ерани са се срещали четири пъти на корта и имат равенство в резултата. Италианката е стигала до №5 през 2013 г., а последната й титла е от Дубай през 2016 г. През миналата година Цвети я победи чисто на „Ролан Гарос“.

След като водачката в ранглистата Анжелик Кербер ще излезе срещу квалификантка, може би най-интересния мач на първия кръг при жените е Агниешка Радванска срещу Йелена Янкович.

Малшанс, а може би и възможност за реванш получава представителката на домакините Йохана Конта, коя изтегли екзекуторката си на „Ролан Гарос“ още в първия кръг Хси Су Вей.

Не по-малко интригуваш ще бъде и двубоят между Елина Свитолина и Ашли Барти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама