Как естествено да излекуваме венците и да подобрим здравето на зъбите си? Част 2

17:05, 22 окт 17 25 675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Алое вера

В научно изследване, в което 300 здрави участници изплакват всеки ден зъбите си след миене със 100% чист сок от алое вера се установява, че неговото действие е същото като на стандартните води за орална хигиена, съдържащи хлорхексидин.

Алое вера убива бактерията стрептококус мутанс, отговорна за производството на плака, както и кандида албиканс, като по този начин защитава зъбите и венците от заболявания.

Изплаквайте зъбите си сутрин и вечер след обичайното миене със 100% чист сок от алое вера.

Храни, които да избягвате

Почти всеки от нас знае, че храните с добавена захар вредят не само на зъбите, но и на общото ни здраве, но колко точно? Доказано е, че всеки продукт, съдържащ захар активира плака, която разяжда зъбния емайл в продължение на поне 20 минути.

От изключително значение за здравето на зъбите, но и на цялото ни тяло е да ограничим приема на фитинова киселина, която може да причини сериозни здравословни проблеми. Тя се съдържа в иначе полезните продукти като боб, семена и ядки, но има свойството да блокира усвояването на важни вещества за организма като желязо, цинк, магнезий и калций, които са пряко отговорни и за здравето на зъбите. Доказано е, че ако накисвате ядките, бобовите и семената, фитиновата киселина в тях ще намалее от 50 до 100%.

Полезните храни

Има храни, които по естествен начин имат свойството да лекуват зъбите като подпомагат изграждането на емайл и помагат в борбата с кариесите. Зеленолистните зеленчуци са отлични естествени минерализатори. Кефир, риба, яйца, костен бульон са много добри източници на ценни за здравето на зъбите вещества, както и полезните мазнини, идващи от зехтина, авокадото, кокосовото масло и маслините.

Важен съвет

От голямо значение за здравето на зъбите, но и на цялото ви тяло е да използвате паста за зъби без флуорид. Винаги четете етикетите на продуктите за орална хигиена, които ползвате и избягвайте, тези, които съдържат това вещество. А за да сте напълно сигурни в естествените съставки на пастата си за зъби, можете да си я приготвите сами по наша рецепта.

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама