"Юлен": Спекулира се, че искаме да застроим планината

16:02, 04 яну 18 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стриктно ще съблюдаваме българското законодателство и не по-малко от всички останали милеем за българската природа. Българското общество не следва да се подава на спекулациите, че ще застроим планината или ще излезем от зоната“. Това заяви след проведената среща в Министерството на околната среда и водите концесионерът на ски зоната в Банско "Юлен" АД. Дружеството представи проекта за втори кабинков лифт в Банско.

"Имаме идеен проект, който вече разпространихме. Той е плод на консенсусно решение на водещи световни специалисти в областта на проектиране на ски зони. Те, след преценка на всички възможни варианти, в това число и увеличаване на капацитета на настоящия кабинков лифт, стигнаха до заключение, че предложеният идеен проект е оптималният вариант, който да реши по най-екологосъобразния начин транспортния достъп до ски-зоната", заявиха от "Юлен".

В позицията на дружеството се казва още:

"Наред с това ние ще огледаме и всички проблемни места и възможни варианти за по-доброто и комфортно практикуване на зимните спортове и да предложим комплексно решение, което ще бъде изготвено от водещи международни специалисти. Ще наемем проектантски екип, който ще изготви мотивирано предложение и ще извървим всички процедури предвидени в екологичното законодателство на страната. Държим да отбележим, че както и досега стриктно ще съблюдаваме българското законодателство и не по-малко от всички останали милеем за българската природа. Всичко останало, което се разпространява, са спекулации и се надяваме, че българското общество не следва да се подава на спекулациите, че ще застроим планината или ще излезем от зоната. Нито сме имали, нито имаме, нито ще имаме каквото и да било желание да изграждаме леглова база на територията на парка. Който го твърди, спекулира и заблуждава обществото, защото то е забранено и по закон. Единственото наше желание и намерение, какъвто е и предметът на концесията е доизграждане и оптимизиране на спортната и техническата инфраструктура за по-добро функциониране на ски-зоната. Искаме да благодарим на всички, които през тези години подкрепяха общата кауза за развитие на зимните спортове и зимния туризъм в планините на България и се надяваме, че заедно ще успеем".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама