Русия предупреди САЩ да не се месят в работите на Иран

17:15, 04 яну 18 / Свят 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Москва предупреди САЩ да не се намесват във вътрешните работи на Иран, като обвини Вашингтон, че се опитва да използва сегашните антиправителствени протести там, за да подкопае споразумението за ограничаване на иранската ядрена програма, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Ставащото в Иран е негова вътрешна работа, която привлича вниманието на международната общност. Но въпреки множеството опити да бъде изопачена същността на ставащото там, аз съм уверен, че нашият съсед - приятелска нам страна, ще успее да преодолее сегашните трудности и да излезе от този период като по-укрепнала страна и като надежден партньор при решаването на различни проблеми, включително и на тези, които са свързани с по-нататъшното изпълнение на (ядреното споразумение)", каза заместник-външният министър Сергей Рябков.

Според него в сегашната ситуация Вашингтон се поддава на изкушението да използва момента, за да постави нови въпросителни пред споразумението, което показва, че става дума за преднамерен опит то да се разклати и да се подкопае вярата на международната общност в него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама