Северна Корея изпраща спортисти на Зимните олимпийски игри в Южна Корея

10:51, 09 яну 18 / Свят 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северна Корея се съгласи да изпрати делегация от високопоставени държавни служители, както и спортисти на Зимните олимпийски игри, които започват след месец в Пьончан, Южна Корея.

Горчивите съперници седнаха на масата за преговори за първи път от повече от две години, за да обсъдят потенциалното участие на Пхенян в Зимните олимпийски игри и отношенията между двете страни.
Южна Корея каза, че ще обмисли временно вдигане на санкции срещу Северна Корея, ако е необходимо, за да се избегнат международни „проблеми“, както и да се улесни посещението на севернокорейците на олимпийските игри.
Южна Корея едностранно забрани на няколко севернокорейски служители да влязат в страната в отговор на ядрените и ракетни тестове в Пхенян.
По време на разговорите севернокорейската делегация заяви, че ще изпрати „олимпийска“ делегация, която ще се състои от официални представители на страната, спортисти, мажоретки и журналисти.
Южнокорейците от своя страна предложиха Северна Корея да проведе съвеместен поход с домакините по време на церемонията по откриването и закриването на игрите ( 9 февруари – 25 февруари). Южна Корея подчерта също, че е необходимо да се постигне ядрено пречистване на „душата“ на Корейския полуостров.
Общата перспектива за преговорите все още е неясна. Двете Кореи имат богата история на приключване на ключови разговори и преговори без съгласие и неспазване на споразуменията за сближаване.
Споразумението за участитето на Севера в Олимпиадата беше очаквано преди да започнат преговорите, но корейците остават крайно рязки за това как да подобрят общите си връзки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама