21 афганистанци обвинени за бунта в Харманли

15:24, 09 яну 18 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на кризата с бежанците през 2016 година, избухва бунт в бежанския лагер в град Харманли. Общо 21 „кандидати“ за убежище от Афганистан, за които се твърди, че са участвали в размириците, сега са обвинени от местнат окръжна прокуратура.
Прокуратурата обвинява бежанците, четирима от които са непълнолетни, по отговорност за „хулиганство и повреждане на чуждо имущество“. Предполага се, че щетата възлиза на 85 000 лева.
Причината за бунта в Харманли, който избухна нна 24 ноември 2016 година, няма да бъде част от процеса. Нито пък полицейските служители за които се твърди, че са атакували бежанци, които не са били част от размириците. Не съществува завеждане на дело поради причина „непропорициалната“ сила използвана от полицията за потушаване на бунтовете.
Обвинените са извършвали непристойни дейности, които грубо нарушават обществения ред и се изразяват с явно неуважение към обществото. Порвреждат и унищожават противозаконно чужди недвижими вещи – сгради, съоръжения и оборудване, припомня bTV.
Изготвеният обвинителен акт се превежда от лицензиран преводач на три езика – пащу, урду и фарси. Това се прави с цел изпълнение на изискванията за спазване на правата на обвиняемите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама