Беновска захапа Румен Радев за ябълката му

17:12, 28 яну 18 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като Илиана Беновска подхвърли ябълка към президента в нощта на изборите, водещата се поинтересува в какво състояние е тя, става ясно от въпроси на водещата, цитирани от агенция Фокус.

В коментар Беновска задава няколко въпроса към държавния глава:

Защо лицето от екипа Ви посочи само няколко медии, които да Ви зададат въпроси? Защо не дадохте дума на всички медии, както прави президентът Путин? Защо ограбихте правото и на медиите, и на обществото да разберат позициите Ви по факти, които остават в тъмните ъгли на президентството? Например:

Първи въпрос, който не получихме право да ви зададем в президентството: Коя беше причината за уволнение на Елена Йончева бързешком, две седмици след нейното назначение за Ваш медиен секретар, в края на януари 2017 г.? Свързано ли е това уволнение с категоричното несъгласие на Брюксел Йончева да има достъп до чувствителна информация заради факта, че бащата на Йончева е бил резидент на ПГУ-ДС в Брюксел в периода 1967-72 г. и е работил по мероприятия на комунистическото външнополитическо разузнаване срещу НАТО и ЕИО?.

Втори въпрос, който не получихме право да ви зададем в президентството: Заради какви заслуги Вие наградихте полк. Христо Христов, бащата на Вашия началник-кабинет Иво Христов, със сувенирен нож „АК-47“? Знаете ли, че бащата на Вашия началник-кабинет Иво Христов също е бил резидент на комунистическото военно разузнаване РУМНО, пак в Брюксел, в периода 1984-88 г. и отново е работил срещу НАТО?

Моля да отговорите сега, защото не можахме да Ви попитаме в президентството. Искахме да го направим публично и да изречете публично Вашите отговори. Правим го днес. Публично и очакваме отговорите Ви.

В коментара си Беновска очаква бързи отговори от Радев и продължава:

Надявам се, че не се страхувате от ябълки, които могат и за загният. Надявам се, че не се страхувате и от въпроси. Нали сте смел Мъж и Войн?! Журналистическите въпроси не нараняват и не убиват, ако наистина сте готов да гледате хората открито в очите и да отговаряте на всички въпроси, особено когато не са Ви удобни и са зададени от НЕ-поръчкови медии, а почиват на реални факти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама