Ученици счупиха 3-метров шадраван в центъра на Казанлък (ВИДЕО)

09:05, 31 яну 18 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици счупиха близо 3-метров шадраван в центъра на Казанлък. Инцидентът станал през почивните дни и бил заснет с охранителна камера. 
Щетите по шадравана са за 3000 лева, уточняват от общината в Казанлък. 

На кадрите се вижда как няколко младежи се приближават до шадравана, а един от тях се качва върху него и се опитва да извади най-горната му част. Бетонното съоръжение поддава и ученикът рухва на земята с цялата контрукция върху него. 

18-годишният ученик Александър А. от специализирана гимназия е задържан за 24 часа по обвинение, че в нетрезво състояние е потрошил скъпоструващ шадраван. 

Задържаният няма до момента други криминални прояви, не е регистриран в детската педагогическа стая. При ареста не е имало следи от наркотици в кръвта му, уточни началникът на РУ „Полиция“ – Казанлък Стойчо Крачолов.  

Задържането е станало възможно след пълен преглед на записите от охранителните камери, монтирани в района на инцидента.Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от НК.

Вандалският акт предизвика буря от гневни коментари в социалните мрежи, съобщава "Монитор". Потребителите припомнят, че само преди три години общината похарчи над 250 000 лв за облагородяването на пространството и превръщането му в културно-информационен център на открито с цел привличане на туристи и рекламиране на тракийското наследство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама