Таксиметрови шофьори от Враца и Монтана протестират в подкрепа на колега

12:00, 31 яну 18 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки шофьори на таксита от Враца и Монтана се събраха на протест в подкрепа на свой колега, съобщи Нова. Подкрепата е спрямо таксиметров шофьори съпругата му, които стават обект на нападение от психично болен клиент.

Нападението става миналата година в село Громшин, където шофьорът е трябвало да остави свой клиент. В колата били шофьорът, неговата съпруга и клиентът. След няколко обиколки на селото, клиентът извадил нож и нападнал първо водача, а после и съпругата му. За да спаси собствения си живот и този на жена си, водачът на таксито също извадил нож и отговорил на атаката.

Вследствие на действията на таксиметровия шофьор нападателят е пострадал и е бил настанен за лечение в болница с прободни рани, с опасност за живота. Оказва се обаче, че според прокуратурата шофьорът се е опитал да убие психично болния нападател. Спрямо водата на таксито е повдигнато обвинение за опит за убийство, причинено в състояние на афект.

Според протестиращите таксиметрови шофьори инцидентът е бил повратен - от тогава те се страхуват да работят. Днес те подкрепят колегата си, който може да влезе в затвора вместо нападателя.

От Окръжната прокуратура в Монтана обясняват, че съобразно наличните доказателства афектът на водача е провокиран от пострадалия по отношение на самия таксиметров шофьор и на неговата съпруга, което е довело до ответни действия на таксиметровия шофьор. Той обаче нанесъл сериозни удари със значителна сила, причинявайки сериозни наранявания и увреждания спрямо нападателя. Заради това обвинението е насочено спрямо него и той ще трябва да понесе отговорността аз това.

Спрямо психично болния нападател все още няма повдигнато обвинение, защото продължава да се води досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама